Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Kolmas askel - kuvittele isänmaa melkein ilman poliitikkoja!

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi:ssä)

"E-liike - uusi onnellinen kapitalismi!"

Olemme sitoutumattomia ja rakennamme tulevaisuuden johtavaa suomalaista kansanliikettä. Uuden E-liikkeen (s. 6/2014) ajama demokraattinen vallankumous on järjen, tunteen ja yksilön riemuvoitto latistuksesta ja vääränlaisesta kollektiivista. E-liike haluaa, että isänmaassamme asuu maailman onnellisin ja rohkein kansa ja täällä on maailman kilpailukykyisin ja innovatiivisin talouselämä.

E-liikkeen vallankumous on radikaali yhteiskunnallinen uudistus. Se lisää huimasti kansalaisten luovuutta, tasa-arvoa, ja onnellisuutta sekä talouden innovaatiokykyä ja tehokkuutta. Vallankumous on ylätasollaan yhtä kuin a) kansalaispalkka esim. 800 / 400 €/kk (aikuiset / lapset) käteen jokaiselle kansalaiselle eli taloudellisen perusturvallisuuden takaaminen kaikissa olosuhteissa, kehdosta hautaan ja täysin automaattisesti. b) "Valtajuoppojen" putsaaminen isänmaamme ohjaksista ja korvaaminen todellisilla visionääreillä ja innovaattoreilla c) asioitten tehokas yksinkertaistaminen sekä edellisistä automaattisesti seuraava d) todellinen yksilönvapaus ensimmäistä kertaa kansakuntamme historiassa!

E-liike rakentaa Suomeen kokonaan uuden "pelin tai alustan", jonka kautta vallankumous toteutuu. Se tehdään E-liikkeen kymmenen askeleen kautta, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti agendassamme - E-liikkeen agenda 2015 - eläköön kansalaispalkka, vapaus ja vallankumous! Agendan askelista on esittelyssä tässä hyvin keskeinen eli "Kolmas askel – kuvittele isänmaa melkein ilman poliitikkoja!". Ko. askel on kenties kaikkein vaikein toteuttaa, mutta se on todella tarpeellinen Suomessa vallitsevan nihilistisen valtakulttuurin tappamiseksi ja uudenlaisen energian ja luovuuden vapauttamiseksi isänmaassamme.

Lähtökohtaisesti teemme vallankumouksen yhdessä muitten kanssa - E-liikkeen vallankumous ei ole keneltäkään pois! E-liikkeen vallankumous kokonaisuutena on huikea mahdollisuus Suomelle niin poliittisesti vasemmalla, keskellä kuin oikeallakin oleville, leipäjonoista Silicon Valleyhin ja toisinpäin. Sitoutumattomat ja puolueitten uudistusmieliset ottakaa rohkeasti yhteyttä yhteistyön merkeissä allekirjoittaneeseen!

---

KOLMAS ASKEL - KUVITTELE ISÄNMAA MELKEIN ILMAN POLIITIKKOJA!

E-liikkeen mielestä Suomi on tehnyt suuren virheen ajaessaan alas presidentin valtaoikeuksia. Suomessa on menty kohti edustuksellista ”monipuoluediktatuuria”, joka on oiva kasvualusta monen poliitikon ja johtavan virkamiehen ja ”systeemin” täydelliselle ylimielisyydelle kansaa kohtaan. Paras kombinaatio on E-liikkeen ajama vahva suora kansanvalta, vahva presidentti ja loput puolueille ja poliitikoille, jotka kyllä osaavat omansa ottaa jatkossakin.

1. Suora kansanvalta

E-liikkeen haluamassa Suomessa kansanvalta toteutuu osaltaan valtiollisissa vaaleissa kuten nykyisinkin. Lisäksi otettaan käyttöön suorat kansanäänestykset isoissa asioissa. Ne tapahtuvat vaalien yhteydessä tai tarvittaessa erikseen. Kansanäänestyksistä päättää Suomen eduskunta, mutta 50 000 suomalaisen allekirjoittama esitys kansanäänestyksestä tai esitys lakialoitteesta olisi otettava eduskunnan käsittelyyn, vaikka se ei tulisikaan maan hallitukselta tai eduskunnalta itseltään. Kansa voisi myös suoraan itse nimetä ehdokkaan presidentinvaaliin 50 000 allekirjoituksen kautta. Kehitetään suoraa kansanvaltaa nykyajan tietotekniikan tarjoamat mahdollisuudet huomioiden äänestämisessä jne.

Suora kansanvalta lisääntyisi oleellisesti jos suomalaiset voisivat äänestää isoista asioista ilman puolueita ja poliitikkoja välissä. Presidentinvaalissa ko. menettelyllä taattaisiin, että mukana on myös puolueitten ulkopuolisia ehdokkaita jos kansa vain niin haluaa.

2. Eduskunta ja kansanedustajat

E-liikkeen Suomessa eduskuntaan valittaisiin nykyisen 200 sijasta vain 101 kansanedustajaa. Kansanedustajien tehtävä on säätää (ja purkaa) Suomen lakeja hallituksen esityksestä ja osin omasta aloitteestaan ja päättää mitkä asiat viedään kansanäänestykseen. Nimittää ja erottaa pääministerin (poliittinen ministeri), mutta E-liikkeen mallissa toimivalta ei ulottuisi suoraan muihin ministereihin (ei-poliittisia ministereitä). Muitten ministereitten osalta eduskunta voisi halutessaan tehdä välikysymyksiä ja äänestää, mutta ne eivät sitoisi presidenttiä ja pääministeriä, jotka päättävät muista ministereistä. Ministereillä ja hallituksella olisi luonnollisesti myös jatkuva selontekovelvollisuus tekemisistään eduskuntaan nähden kuten nykyisinkin.

Kansanedustajien määrän vähentäminen on oleellisen tärkeä asia valtapelin ja vääränlaisen puoluevallan lopettamisessa. Kansanedustaja keskittyy jatkossa enemmän varsinaiseen työhönsä eikä valtapeliin ja puoluelobbaukseen tai omaan mahdolliseen uraan ministerinä tai virkakoneistossa. Puolueiden valtaa kavennettaisiin oleellisesti ottamalla eduskunnalta pois valtiontaloudesta päättäminen (se olisi kokonaisuudessaan hallituksen tehtävä) ja mahdollisuus erottaa koko hallitus (eduskunta voisi nimittää ja erottaa vain pääministerin).

Kansanedustajien määrän vähentäminen lisäisi toisaalta heidän mielipidejohtajuuttaan (joka pitää ansaita) omalla alueellaan. Heillä olisi jatkossa paremmin mahdollista päästä pois ”päivänpolitiikan lillukanvarsimetsästä”, oppia oikeasti innovoimaan Suomen hyväksi kukin omalla tahollaan ja yhdessä kansalaisten kanssa – ehkä pitää ensin myös vaihtaa kansanedustajia?

3. Hallitus

E-liikkeen Suomessa maan hallitus valitaan ainoastaan kokemukseen ja pätevyyteen perustuen, eikä ministereillä lähtökohtaisesti saisi olla minkään puolueen jäsenyyttä. Toki ministereiden kuuluisi olla hyvin selvillä yhteiskunnallisista asioista. Ministereistä ainoastaan pääministeri voisi olla kansanedustajana samanaikaisesti. Yksittäisen ministerin pesti ei jatkossa olisi mitenkään sidottu eduskuntavaaleihin (pl. pääministerin oletettu toimikausi eli vaalikausi). Hallitusohjelmaa uusitaan tarvittaessa eduskuntavaalien jälkeen pääministerin johdolla. Eduskunta nimittää ja erottaa pääministerin ja presidentti nimittää ja erottaa (pääministerin esityksestä) muut ministerit. Tehtävänä olisi päättää valtiontaloudesta, johtaa maata ja virkamieskuntaa, tehdä valtiota koskevat sopimukset sekä valmistella Suomen lainsäädäntöä yhdessä kutsumiensa asiantuntijoiden (ja eduskunnan) kanssa.

Suomen hallituksen uusi rooli ja koostumus ovat aivan oleellisia asioita E-liikkeen vallankumouksessa! Oy Suomi Ab olisi jatkossa parhaassa mahdollisessa hoidossa alallaan maan osaavimpien ihmisten käsissä eikä poliittisten intohimojen temmellyskenttänä. Näinhän menestyviä yrityksiäkin johdetaan! Tältä osin Suomen perustuslakia on syytä alkaa noudattaa!

Perustuslakiin (valtiosääntöön) pitäisi kirjata myös, että ministerin ei lähtökohtaisesti pidä olla suoraan sitoutunut puolueisiin ja etenkään ei koskaan voisi olla juuri vaaleilla valittu kansanedustaja. Jos kansanedustaja valittaisiin ministeriksi, olisi hänen jätettävä kansanedustajanpaikkansa ainakin ko. vaalikaudella pysyvästi ilman oikeutta palata kansanedustajaksi.

4. Pääministeri

Pääministeri kantaisi poliittisen vastuun, mutta kaikki ei alkaisi uudestaan alusta vaikka pääministeri joutuisikin lähtemään. Koko hallituksen ei siis pidä automaattisesti kaatua vaikka pääministerin olisikin lähdettävä eduskunnan tahdon mukaisesti. Koko hallituksen kaatamiseen vaadittaisiin myös presidentin väliintulo. Tämä on oleellista ja vähentäisi intoa ajaa hallitus alas vain poliittisen pelin kautta. Kaikkinainen poliittinen hötkyily vähenee ja asioitten ennustettavuus paranee. Presidentillä olisi myös aiempaa suurempi rooli, jotta varmistetaan hallituksen ei-poliittisuus myös osaltaan sitä kautta.

E-liikkeen Suomessa pääministeri on hallituksen jäsenistä ainoa ns. poliittinen ministeri eli hänet valitsee Suomen eduskunta (yksinkertaisella) enemmistöllä. Pääministerin toimikausi olisi vaalikauden mittainen ja maksimissaan 8 peräkkäistä vuotta. Tärkein tehtävä on johtaa hallituksen työskentelyä. Pääministeri voi hyvin olla myös sitoutumaton. Pääministeri säilyisi aivan keskeisenä poliittisena henkilönä, mutta hänen asemansa ei olisi enää ylikorostunut.

Uusi pääministeri voisi yhdessä osaavien ja kokeneiden ei-poliittisten ministereiden kanssa saavuttaa asioita Suomen hyväksi aivan uudella tasolla ja asioitten jatkuvuus (positiivisessa mielessä) olisi paljon nykyistä parempi. Voi olla myös hyvin mahdollista, että jatkossa eduskunta itse haluaisi valita ei-poliittisen henkilön myös pääministeriksi. Tämäkin seikka ajaa alas tehokkaasti poliitikkojen vääränlaista valtaa juuri siihen suuntaan jota Suomi ja suomalaiset kaipaavat ja E-liike kaikin voimin haluaa ajaa.

5. Presidentti

E-liikkeen Suomessa tasavallan presidentti toimii ”politiikan yläpuolella” ja voisi hyvin olla myös sitoutumaton henkilö. Presidentti nimittää ja erottaa (pääministerin esityksestä) muut ministerit paitsi itse pääministerin sekä nimittää ja erottaa tärkeimmät kansliapäälliköt ministereiden esityksestä. Presidentin vaaliin voitaisiin valita ehdokkaaksi rekisteröidyn puolueen nimeämä henkilö, mutta myös 50 000 kansalaisen kannattamana kuka tahansa Suomen kansalainen. Presidentin tehtäviin lisättäisiin ”kansanvallan ja demokratian kehittäminen Suomessa, yksilön oikeuksien turvaaminen”. Muuten valtaoikeudet kuten nykyisin.

Tasavallassa kaikki hyvin? Miksei presidenttiä käytettäisi niin tehokkaasti kuin mahdollista tulevaisuuden Suomessa hyväksi tasapainottamaan kehitystä. E-liikkeen vallankumous antaa presidentille takaisin niitä sisäpoliittisia oikeuksia, jotka hänellä vielä joitain vuosikymmeniä sitten oli. Se on hyvin perusteltua maalaisjärjellä ajatellen. Ensinnäkin presidentin kuuluu jo nyt olla puoluepolitiikan yläpuolella, joten hänen roolinsa ei siinä mielessä muuttuisi mihinkään. Toisekseen presidentin keskeinen rooli ministereitten nimittäjänä takaa sen että puoluepolitiikka ei sotkeennu liikaa nimityksiin.

6. EU ja kunnat

Vastaavaa mallia kuin E-liike ajaa valtion tasolla, olisi ehdottomasti vietävä eteenpäin myös Euroopan Unionin ja toisaalta kuntien tasolla. E-liike tulee agendassaan ottamaan tarkemmin kantaa näihin asioihin EU- ja kunnallisvaalien alla.

Kuten aiemmin sanottu E-liike on sitä mieltä että Unionin perusmissio on erinomainen, mutta toteutus on ollut ala-arvoista. Unionin rakenteissa on vikaa, mikä vain pahentaa valtapeliä ja politikoinnin aiheuttamaa pysähdystä koko Euroopassa. Suomen on mentävä yhteen eräitten vaikutusvaltaisten toimijoitten kanssa ja iskettävä nyrkki pöytään. EU:ta kuten Suomeakin on muutettava vastaavalla tavalla kuin E-liike vallankumouksessaan ajaa!

Jos yllämainittu ei kohtuullisessa ajassa onnistu, pitää Suomella olla mahdollisuus myös irtaantua Unionista. Dynaamisuuden jatkuva puute Unionin tasolla ei saa halvaannuttaa Suomea ja estää meitä laittamasta omia asioitamme kuntoon!

Hölkynkölkyn - sisumme on vapautemme!

7.1.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

t. veli Petri